Göteborgs-Posten ber om ursäkt för länkborttagning

Jag upptäckte att Göteborgs-Posten manuellt och medvetet tog bort länkar till mina blogginlägg, senast till mitt inlägg om knivvåld. Efter att jag uppmärksammat frågan på en mängd sätt inklusive att mejla webbredaktionen på GP så hörde Göteborgs-Posten till slut av sig.

Man bad om ursäkt för det inträffade och menade att det berodde på slarv. Det kan vara så, men min uppfattning är snarare att det nog var en medarbetare på Interaktiv Säkerhet (det företag som sköter censur och kontrolldetaljen på GP) som inte gillar vänstern som tog chansen att ta bort länkar till mig när det kom Abuse-anmälningar till Twingly. Länkar till högerextremister har alltid funnits kvar till de inlägg där man tagit bort länkarna till min blogg. Det är nämligen så att högerextremister regelmässigt ägnar sig åt att Abuse-anmäla vänsterbloggar. Helt utan anledning och utan annat syfte än att få tidningar att ta bort länkar. Att jag misstänker att det är på detta vis beor på ett pars aker. Dels har det nu hänt regelbundet under nån månads tid att länkar till min blogg tagits bort från artiklar i Göteborgs-Posten vilket tyder på attd et inte är ett tillfälligt slarv. I sammanhanget med knivvåldsinlägget så fanns det heller inga besök från Twinglys Abuse-sida vilket det bör finnas om GP verkligen kontrollerat om artikeln var missbruk av Twingly-funktionen eller inte. Länken till mig togs alltså bort utan att man kontrollerade mitt inlägg. Vilket inte heller tyder på slarv, utan att någon faktiskt inte gjort sitt jobb.

När GP efter att jag mejlat dem och skrivit om frågan återkom till mig så var inlägget kontrollerat, det kunde jag se genom att det fanns den typ av besök till bloggen som jag tidigare saknat. Man bad på ett trevligt sätt om ursäkt för det inträfafde och sa att det berodde på slarv. Ett misstag alltså. Man menade att mitt inlägg var välskrivet och relevant och att länken inte borde ha tagits bort. Det är mänskligt att fela och jag är nöjd med GP:s och Interaktiv Säkerhets sätt att hantera mitt klagomål. Det finns alltså inte nån anledning att längre misstänka GP för politisk styrning av det politiska och demokratiska samtalet i Göteborg. Det ska tilläggas att GP bemötte mina klagomål på ett trevligt, tillmötesgående och vänligt sätt. Nu hoppas jag att frågan ska vara ur världen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Undrar om det här förekommer i fler tidningar, för jag har erfarit hur länkar till mina bloggposter inte har återfunnits i somliga tidningar.

    • Anders_S

      Kerstin: Aftonbladet och DN helt säkert. Men aldrig SVD. Men när det gäller Aftonbladet har de en policy om att välja inlägg (mina blir i stort sett aldrig valda)

  • Pingback: Färre tidningar använder Twingly | Svensson()