Självklart att diktaturer närvarar vid Victorias bröllop

Det svenska kungahuset är en odemokratisk institution. En del yrar om att diktaturer är bjudna och att det är fel. Men är det inte snarare logiskt. Ett bröllop inom en odemokratisk institution har naturligtvis en massa gäster från andra odemokratiska institutioner (som kungahus i andra länder) och diktaturer. Det verkar ju faktiskt helt logiskt. Odemokratiska saker håller ihop.

Den som är anhängare av det svenska kungahuset, av arvsmonarki och som kritiserar att diktaturerna är närvarande är som jag som ser det inget annat än hycklare. Man kan inte krama en sorts odemokratiska förhållanden samtidigt som man kritiserar andra odemokratiska förhållanden.

Men för en sån som mig går det bra. Jag är mot det odemokratiska kungahuset och mot diktaturer. Så jag tycker det är för jävligt alltihop. Hysterin, kungahuset och gästerna.

Läs gärna också:
Avskaffa arvsmonarkin
Avskaffa arvsmonarkin – lägg ner bröllopsbevakningen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

8 Replies to “Självklart att diktaturer närvarar vid Victorias bröllop”

 1. Som det påpekas i artikeln i SvD du länkar till: Samma diplomater som bjuds in till vigseln (alltså inte till festen) är de som bjuds in tilll Riksdagens öppnande varje år…

  Avskaffa Riksdagen!

  1. Per: Har jag skrivit att kungahuset ska avskaffas för att de bjuder in diktatorer. Inte. Jag har skrivit att arvsmonarkin ska avskaffas för att den är odemokratisk. Men iofs inte i detta inlägg, utan i ett par andra. Diktaturinbjudan är alltså inget skäl till att jag anser att arvsmonarkin ska avskaffas utan jag konstaterar bara att det kanske finns en viss logik i att kungahuset bjuder in diktaturrepresentanter. Att riksdagen gör det ser jag dock som allvarligare. Det borde man kanske inte göra. Men lika lite som diktaturer är ett skäl att avskaffa en odemokratisk arvsmonarki så är det ett skäl att avskaffa riksdagen. Kanske borde du läsa lite noggrannare innan du kommenterar. 😉

   Sen tycker jag nog att valmonarki kunde vara lite fräckt.

 2. Lite komiskt att Hans Linde reagerar på detta, då flera av hans partivänner är medlemmar i prodiktatur-lobbygruppen ”svensk-kubanska vänskapsförbundet”, vilka utför lobbying till fördel för en av de nämnda diktaturerna.

 3. I övrigt håller jag med dig, att en odemokratisk institution bjuder in diktaturer är helt i sin ordning.

  1. Kenneth: Jag skriver inte och anser inte att det är i sin ordning. Jag konstatera bara att det kanske finsn en viss logik i det hela. Jag vill ju avskaffa såväl den odemokratiska institutionen såväl som diktaturer. Dessutom vill jag ju införa än mer demokrati i det ännu långtifrån fullgott demokratiska svenska systemet. Det fisnn mycket att förbättra ur demokratisk synpunkt i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.