Inte är jag då en riktig Svensson

För att vara en genomsnittsvensk, en Svensson ska man enligt DN ha gått ut gymnasiet, jobba heltid, vara gift, bo i villa, skattefiffla (fast det där gör inte en majoritet så det är verkligen tveksamt om det ska vara med), använda namnet för att vara anonym, gilla kanelbullar, vara optimist, var nöjd med kärleks- och sexlivet, haft 4-7 sexpartners och göra 1,2 utlandsresor per år.

Jag uppnår bara hälften av de punkterna för jag har gått ut gymnasiet, bor i villa, är optimist, är nöjd med kärlekslivet. Men jag jobbar inte heltid, har inte kanelbullar som favorit, skattefifflar inte, har haft fler sexpartners än 7 och gör betydligt fler utlandsresor än 1,2 per år. Så trots mitt nman är jag inte en så kalald Svensson på något sätt.

Förresten så borde inte en typisk svenska kallas för Svensson. Det är bara det 9 vanligaste efternamnet och dessutom så kommer namnet från de gamla danska delarna av Sverige. Blekinge, Skåne och Halland. Sven var ett danskt förnamn och förekom sällan i det som var Sverige på medeltiden. En medelsvensk borde rimligen vara Medel-Johansson istället.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Jinge, Moberg, Raving, Högberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Inte är jag då en riktig Svensson”

Kommentarer inaktiverade.