Allt tyder på att hatbrotten minskar

Alla typer av hatbrott, utom islamofobiska hatbrott minskar om vi ser till antalet anmälda hatbrott. Det är faktiskt också sannolikt så att hatbrotten faktiskt minskar. Därför att detta är i linje med all annan brottslighet i Sverige. Brottsligheten totalt minskar och antalet mord minskar, ja faktum är att de flesta brott minskar. Det finns ingen anledning att tro att det skulle vara annorlunda med hatbrott.

Svenskarna blir också allt positivare till invandring, vardagsrasismen har därmed knappast ökat, och det är vad jag förstår att lättare att vara öppet homosexuell. Det är också saker som tyder på att hatbrotten minskar. Vidare så har antalet nazister förmodligen blivit färre, det har visserligen blivit fler grupper, men det finns en avsevärd försvagning, splittringar brukar ge upphov till det. De visar sig sällan öppet på gatorna numera, möjligtvis med undantag av Stockholm.

Så enligt min mening snackar polisen Marcus Sverdén som DN intervjuar helt enkelt skit. Det finns ingen anledning att tro att mörkertalet för hatbrott skulle öka. Ingenting i samhället utveckling tyder på detta. Dessutom bör det väl sägas att även Trygghetsundersökningen visar minskad eller oförändrad brottslighet beroende på vila brott vi tittar på.

De allra flesta hatbrott som anmäls har rasistiska motiv och bara en mindre del har homofobiska motiv.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, SVD1, 2, 3, 4, 5GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements