FN-polis i Libyen? Ghaddafi på flykt? Förföljelser av svarta?

FN, Afrikanska Unionen (AU) och EU har haft möte där man diskuterat säkerhetsläget i Libyen, framförallt i Tripoli. Man har därvidlag kommit fram till att man kan tänka sig att skicka polisstyrkor till Libyen om regeringen i Libyen begär det.  Jag vet inte om polisstyrkor till Libyen från FN är en bra idé, men det har rapporterats om övergrepp mot svarta gästarbetare och Ghaddafianhängare från regeringstrogen milis. Något som naturligtvis inte är okej och som NTC (TNC)-regeringen måste ta itu med. Frågan är hur stor kontroll de egentligen har över olika milisgrupper från bergen sydväst om Tripoli eller över trupperna och milisen från Misrata.

Det rapporteras att en kolonn av tungt bepansrade militärfordon passerat gränsen till Algeriet och det spekuleras i om det handlar om att Ghaddafi nu lämnat Libyen. Det kan ju var en möjligt reträttväg för Ghaddafi då regeringen i Algeriet inte störtats av något uppror eller revolution.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, K&Å,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “FN-polis i Libyen? Ghaddafi på flykt? Förföljelser av svarta?”

Kommentarer inaktiverade.