Mut-Annie blir näringsminister

Centerpartiets nya partiledare Annie Lööf kommer att ersätta Maud Olofsson inte bara som partiledare utan också som näringsminister. Det står klart sedan Fredrik Reinfeldt kungjort en omorganisering av regeringen. Det är ju bra för de inom näringslivet som vill ha fördelar på olika sätt. Annie Lööf har ju redan tidigare visat att hon är öppen för att ta emot mutor och att hon lätt ger sig för olika typer av påtryckningar så att hon kan få fortsätta behålla den makt hon ändå har.

I veckan avslöjade det att hon kört omkring i en bjudbil och i samband med FRA-debatten kastade hon handduken så fort hon insåg att hennes ställningstagande mot FRA-lagen skulle äventyra hennes karriär. Med mut-Annie får så näringslivet och billobbyn en formbar, påverkbar och lättmutad minister. Det är uppenbart. Nu ska det dock också påpekas att av allt att döma så är det inte ett brott att köra omkring i en bjudbil, så Annie Lööf har inte begått nån olaglighet. Ur min synpunkt är det ändock en muta det handlar om.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Alliansfritt, Annarkia, Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements