Försvunnen miljonärsson kidnappad?

Sen onsdagen den 28 december är en 25-årig man försvunnen från sin bostad i Uppsala. Den försvunne mannen är ursprungligen från Linköping och polisen misstänker att mannen utsatts för ett brott. Man tror att han har kidnappats då han tillhör en familj i Linköping som äger ett större familjeföretag:

Polisen har ännu inte hittat en 25-årig man som varit försvunnen från sin bostad i Uppsala sedan den 28 december.

Mannen är delägare i ett stort familjeföretag och kommer, liksom den man och kvinna som i går anhölls misstänkta för människorov, från Östergötland.

Två personer greps igår och har idag anhållits som misstänkta för kidnappning (människorov):

En kvinna och en man anhölls på måndagen för inblandning i en 25-årig mans försvinnande från Uppsala. Mannen har varit borta sedan 28 december och polisen misstänker att han utsatts för brott.

De misstänkta, en 23-årig kvinna och en 26-årig man, greps i en bil norr om Uppsala på måndagsmorgonen. I fordonet hittades flera föremål som tillhör den försvunne 25-åringen, vilket ledde till att båda greps och senare anhölls, misstänkta för människorov. Båda nekar till all inblandning i 25-åringens försvinnande. Polisen vill för närvarande inte berätta vilka föremål som hittades i bilen.

De två anhållna är tidigare kända av polisen för liknande brottslighet.

Sverige har tidigare haft flera fall av liknande kidnappningar. De mest kända är kidnappningen av nuvarande Siba-chefen och Siba-ägaren Fabian Bengtsson och kidnappningen av Erik Westerberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements