4 gripna för mord på Lönngatan I Malmö

Söndagen den 28 augusti 2011 sköts Mauricio Deugenio Riccio ihjäl med flera skott på Lönngatan i Malmö. Tre eller fyra män skall enligt vittnen ha varit inblandade i dödsskjutningen. Mauricio Deugenio Riccio själv hade tidigare dömts vid ett flertal tillfällen, men inte för något grovt brott. Han uppges på den håll ha kopplingar till Black Cobra.

Av de nu anhållna och gripna är tre stycken bröder och de har alla fyra troligen anknytning till de jugoslaviska gangsterkretsarna i Malmö, kanske närmare bestämt K-falangen eller så handlar det bara om ett nätverk där de själva så att säga är centralfigurer. Två av dem har redan tidigare varit anhållna som misstänkta för mordet.

En av tidigare anhållna är Fidan Mucolli som har ett digert brottsregister och har suttit flera år i fängelse. 13 oktober 2006 dömdes han av Malmö tingsrätt till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, vapenbrott och narkotikabrott. I januari året efter dömdes han av Hovrätten över Skåne och Blekinge till fängelse i ett år och två månader för bland annat grova stölder. I februari samma år dömdes han till fängelse i ytterligare ett år och sex månader för bland annat rån och grov stöld. Den 28 januari 2009 dömdes han till fängelse i en månad för misshandel och senare samma år dömdes han på nytt till fängelse för stöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Troligen har gripandet kunnat ske efter att någon med kunskap har pratat om polisen. Det finns säkerligen gangsters som störs av den stora polisnärvaron i Malmö, knarkaffärer och andra illegala verksamheter blir störd och gängen förlorar pengar. Då kan man offra mindre betydande gangsters och sätta dit nätverk som ändå är svaga. Allt för att lugna ner läget, få bort polisen och kunna återuppta de affärer som ger regelbundna vinster. Mord är inte bra för de kriminella gängens affärer helt enkelt. Jag tror inte det egentligen handlar om att människor i Malmö ändrat inställning till polisen.

Läs också: Program mot brottslighet,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements