Är mordoffret på Kantatgatan i Malmö kopplad till blufföretag?

Del 3 av 9 i serien Internetbedrägerier

Mannen som tidigare i vinter mördades på Kantatgatan i Malmö, Charles Limerius (tidigare Cesare Przybyla), kan vara knuten till ekonomiskt fiffel och lurendrejeri. Han uppgav själv på LinkedIn att han varit ägare av ett företag vid namn Global IT.

Det enda Global IT som detta skulle kunna stämma på tycks vara sökmotorn globalit.se. Den tjänsten tycks ägas av ett företag som heter JF Reklamtjänst AB (som inte verkar finnas utan är en enskild firma med namn JF Reklam) som sysslar med telefonförsäljning och som verkar vara ett bluffakturaföretag. Man verkar också syssla med webbhotellslurendrejerier. JF reklam liksom Hittadirekt i Sverige AB och Itsverige AB ägs av en Joakim Kjellberg. Bägge aktiebolagen är förklarade i konkurs.

Kjellbergs eventuella koppling till Limerius verkar något oklar även om det så att Limerius (lmr) tycks stå som holder av domänen globalit.se det är inte säkert att de två hör ihop trots Limerius egna uppgifter. Men om det är så finns det en koppling till IT-området och bedrägerier. Något som också gäller fallet med mordet på en taxifirma i november 2010.

Limerius var också aktiv i idrottsföreningen Malbas vars domän är /har varit kopplad till Joakim Kjellbergs företag.

Liknande kopplingar finns för mordet på taxifirman invid Volframgatan i Malmö. I augusti förra året skedde ett mord på en svensk i Thailand där det också fanns kopplingar till blufföretag på Internet.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Borgarmedia: GP, Skanskan, DN, KVP, HD, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Antalet brott på Facebook är försumbartMånga dömda i nätbedrägerihärva >>
Advertisements
  1. Pingback: Skåne - centrum för fakturabedrägerier och blufföretag | Svensson

  2. När fajten början nå nivån ”handeldvapen” kan man ju förstå att det rör sig om  enorma belopp som hämtas in från de lurade..
    Summan 1.2 miljarder har ju nämnts i media, men som det också skrevs, det kan vara det dubbla..

  3. Pingback: Kvinnor gripna för mord i Malmö | Svensson

  4. Pingback: Borgeby-mordet - polsk 31-åring mördad | Svensson