Odemokratisk minister ger upp

Socialförsäkringsministern, moderaten Ulf Kristersson, har i det längsta vägra följa ett riksdagsbeslut om förändrad, återställd, sjukkassa. Efter hot om misstroendeförklaring så har han nu bestämt sig för att ändå följa riksdagens beslut. En omvändning under galgen alltså. Det är bra att han ändrar sig, men en sån som Kristersson borde inte vara minister. Han saknar uppenbarligen respekt för demokrati och endast när hans personliga maktposition hotades var han beredd att följa ett riksdagsbeslut han inte gillade. Kristersson styrs inte av demokrati och demokratiska beslut utan av rent och skärt egenintresse. Den sortens politiker kan vi klara oss utan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Bjornen123

    Word. Detta är något som de stora medierna borde uppmärksamma, kanske starta ett litet drev, men det lär ju inte hända.