Fler döda av heroinöverdoser

När man läser rubriken ”Gratis heroin ökar överdoser” så får man lätt uppfattningen om att det handlar om nåt nytt vårdexperiment. Men så tycks inte vara fallet, utan det handlar om att heroinlangare försöker skapa en större marknad för sin värdelösa nedåtdrog. En drog som dödar många av brukarna, en drog som alltid innebär en förtidig död om man inte få vård. En drog som man skadar hjärna med. Hjärnskador som inte går att reparera utan kräver en ständig tillförsel av droger i resten av livet för att en person ska kunna må bra. Därför är metadon-, subutex- och liknande preparat absolut nödvändiga för en vettig behandling av heroinmissbrukare.

När heroinlangarna vill skapa en större marknad för sitt heroin så delar de ut heroin gratis som prover, ofta till missbrukare av andra droger, ofta till redan kända kunder. Resultatet av det och av lägre priser, devs överkomligare heroin, har blivit att fler dör av överdoser. Hela 7 stycken i Stockholm hittills i år, jämfört med bara 1 under hela förra året. Priserna på heroin har halverats sen förra året, förmodligen beroende på bättre opiumskörd i Afghanistan med större utbud av heroin som resultat. Däremot har inte efterfrågan ökat på samma sätt och priserna har då ramlat.

Langarna har då fått problem med ekonomin och har funnit det nödvändigt att öka efterfrågan. Det gör man genom att dela ut heroin gratis. Med ökad efterfrågan som en följd av det räknar langarna med att priserna på heroin kommer att öka. De som får betala för denna cyniska attityd från langarnas sida är de olyckliga männiksor som anser sig behvöa droger för att undfly verkligheten. Ett högt pris dessutom, döden eller livslångt beroende.

Om den svensk som dött på Roskildefestivalen har dött av en överdos heroin eller inte är i nuläget oklart, men den danska polisen tror att en överdos är orsaken till dödsfallet. men det kan ju lika gärna vara en sjukdom elelr nån annan typ av narkotika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements