Det odemokratiska och rasistiska partiet sverigedemokraterna

En ledande sverigedemokrat på kommunnivå tycker att det är en bra idé att förfölja och trakassera människor på det sätt som skedde i Forserum. En annan, i Bollnäs, tycker att man ska inskränka demokratin och ändra grundlagen genom att förbjuda islam. Det handlar om uppmaningar till olagligheter, till våld, det handlar om rasism och fascism. Innan dess var det en annan som tyckte det var vettigt att sprida nazistpropaganda.

Sverigedemokraterna är utan tvekan ett fascistiskt parti med medlemmar som inte har något mot våld. Man är ett odemokratiskt parti som inte har något emot att förändra grundlagen i negativ odemokratisk riktning. För sverigedemokrater så har alla människor inte lika värde. Det är dessa uppfattningar som leder till terrorism och massmord av Breiviks typ, som leder till skjutningar och mord på invandrare så som skedde i Malmö med serieskytten Peter Mangs.

Läs också:

Hur ska vi bekämpa Sverigedemokraterna?
Hur många muslimer finns det i Sverige?
Vad betyder svensk för mig?
Hur är en muslim? Vad kännetecknar en muslim?
På vilket sätt är islam en svensk religion, eller är den det?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Vi får ju dagligen läsa om sverigedemokrater som säger si eller så. Hemska saker som alla normala människor borde ”ta avstånd ifrån” t.ex. genom att inte rösta på dem. Men ändå röstas det hejvilt på dem. Nu tar ser jag personligen opinionsundersökningar mellan valen som skämt, men det finns de som anser att de har relevans. I dessa så pendlar SD att vara antingen 3:e eller 4:e största parti i Sverige.

  Vad tror du det beror på? Varför hjälper det inte att vi ständigt får höra hur ”fascistiska” och ”nazistiska” alla sverigedemokrater är? Varför är det så många som sympatiserar med dem?

  Och jo, du menar ALLA sverigdemokrater, och antagligen alla dess sympatisörer också? i alla fall om man ska tolka din åsikt utefter vad du faktiskt – medvetet – väljer för ord och ordkombinationer när du skriver.

  • Därför att människor som röstar på SD delar uppfattningar med SD. Det är inte svårare än så. men det gör inte uppfattningarna ett dugg bättre. Fol röstar på SD för att de är rasister, odemokratiska och reaktionära. Helt enkelt för att de som röstar på SD i allmänhet har sådana åsikter (säkert inte alla och alla som röstar på dem delar inte alla åsikter, så som det brukar vara).

   Att påpeka att SD är rasister minskar inte stödet för dem, men det hindrar dem från att växa kraftigt. Smutskastning (de är rasister och det ska påpekas hela tiden) och bojkott (som jag också förordar) fungerar.

   • Ja, du har en poäng i att stigmatisering a`la rasister fungerar. Heder åt dig för att du erkänner och inte hycklar om det.

   • Lassekolja

    Du får gärna byta ut de inkorrekta invektiven rasistiska, odemokratiska, osv. med adekvata argument.
    Om den verkliga rasismen ökar i Sverige, vad kan det bero på tror Du?

    • Rasismen minskar I Sverige. Folk blir mer och mer flyktingvänliga och det rasistiska våldet har minskat i 20 år.

     Samtidigt sker en polarisering vilket ett ökat stöd till SD visar.

     • Lassekolja

      Om så är fallet återstår en hel del upplysningsarbete! Ett språk, som förstås av de flesta är när kommande besparingar i välfärden börjar ”svida in på bara skinnet”! Endast en tidsfråga när detta blir verklighet!

 • Lassekolja

  Det vore mycket intressant att höra hur SD-motståndare tänker hantera den, i stort sett förprogrammerade situationen, när muslimerna i Sverige, om ett par tre generationer p.g.a. skillnad i nativitet mellan ”vanliga svenskar” och muslimer, blir i majoritet och då ev. i ett sista(!) demokratiskt val röstar på ett muslimskt parti. Är det någon som tror att Svea Rikes Lag INTE kommer att ersättas av Koranen inkl. sharia? De som lättsinnigt viftar bort detta scenarie bör nog tänka ”ett varv till”. Svara istället på frågan; Vad gör vi då?  Innan Du/Ni svarar, tänk noga på vad som väntar våra barn och barnbarn. Vi håller redan nu på att balkaniseras, vill vi verkligen bli som ett land i Mellanöstern? Tror verkligen någon att just ett muslimskt Sverige skulle utgöra något undantag? Isf mycket naivt!!!