Lernias Fackliga Nätverk och varslen på Volvo

Förra året bildades ett fackligt nätverk för IF Metalls medlemmar med anställning hos Lernia. Målet med nätverket är att bygga upp en stark och fungerande fackklubb, eftersom det inte finns någon fackklubb för de som är anställda av Lernia.

Nätverkets arbete med att starta fackklubb kommer fortsätta trots varsel men de kommande veckorna kommer arbetet i huvudsak att handla om att stötta och hjälpa arbetskamrater som  riskerar arbetslöshet.

Kontaktpersoner i Volvo TC för Lernias Fackliga Nätverk

Per Andersson, 1:3an, Kväll
Kaan Özsan, 1:2an, Kväll
Bobbo Malmström, 1:6an, Dag
Robert Sandh, Doorline Vänster, Dag

Fikamöten varje torsdag

Varje torsdag har Lernias Fackliga Nätverk fikamöten på Highway Cafés övervåning där vi planerar vår kommande verksamhet och hjälper varandra med allt från att gå med i facket till att kolla så man fått rätt lön. Alla som jobbar på Lernia och som är medlemmar i IF Metall är välkomna att delta på fikamötena.

Dagsskiftet har möte varje torsdag klockan 11.00
Kvällsskiftet har möte varje torsdag klockan 20.42

Allmänt medlemsmöte

Söndag den 16 september så kommer IF Metalls avdelning i Göteborg att bjuda in alla medlemmar som arbetar för Lernia till ett allmänt medlemsmöte. Mötet kommer att handla om de kommande uppsägningarna, hur A-kassan fungerar med mera. Det kommer att skickas ut en kallelse till alla medlemmar innan mötet.

Svensson/Lernias Fackliga Nätverk

Intressant?
I media: SR, GP1, 2, SVD, DN,
Läs mer: Kvasten,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements