Skattesmitaren Kamprad vill utnyttja det han inte betalt för

Ingvar Kamprad flyttade utomlands i syfte att inte betala skatt i Sverige. Han har organiserat IKEA-koncernen sådant sätt att koncernen har kunnat minimera skatten i olika länder. Detta genom finurliga konstruktioner och i slutändan genom bolag i skatteparadis. Han har också investerat i riskkapitalbolag som lever gott på privatisering av det han aldrig velat betala till.

I en stor del av Ingvar Kamprads liv har han vägrat betala till den gemensamma kassan i Sverige eller till den gemensamma kassan nånstans. Nu när han är gammal vill han flytta till Sverige. Nu kommer han få del av det han aldrig velat betala för. Snacka om hyckleri.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Skattesmitaren Kamprad vill utnyttja det han inte betalt för”

Kommentarer inaktiverade.