Swedia Shipping

Del 5 av 12 i serien Donsö

Sture Johansson, far till dagens ägare, startade 1958 med ett mindre tankfartyg som snart utvecklades till ett välrenommerat rederi. 1978 startades Vingatank Rederi AB, 1988 såldes det bolaget och Swedia Shipping AB startades. I styrelsen för Swedia Shipping AB sitter Per Jonas Hansson och Christer Johansson som ordinarie ledamöter samt Ewa Helena Hansson som suppleant. Swedia Shipping har dotterbolaget Vingatank AB och familjen äger sannolikt också Sp/F Vinga Shipping i Thorshavn på Färöarna.

Swedia

Swediakoncernen tycks äga tre tankfartyg, Fjord One och Vingatank under svensk flagg samt Vinga Safir under färöisk bekvämlighetsflagg. Dessutom vsamverkar man med det norska bolaget Brøvigtank AS som har två bekvämlighetsflaggade tankfartyg i Gibraltar. Antalet anställda i Swedia-koncernen är cirka 35Vingatank AB tycks ha cirka 10 anställda som alltås är inkluderat i detta  och Vinga Ship Management AB, som också ägs av familjen, ungefär lika många.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< DonsötankVeritas Tankers >>
Advertisements

2 Replies to “Swedia Shipping”

Kommentarer inaktiverade.