Mord i Norrahammar kopplat till skottlossning i Malmö

Den 8 oktober sköts tre unga män ner på Kantatgatan i Lindängen i Malmö. En av dem fick livshotande skador. Några veckor senare sköts två personer från Skåne ner i Norrahammar utanför Jönköping. En 17-åring från Eslöv dog och en 16-åring från Malmö skottskadades. Den nedskjutne 16-åringen misstänks för skjutningen i Lindängen och de två fallen är sannolikt sammankopplade. 17-åringen var sen en månad tillbaka på rymmen från ett ungdomshem när han dödades.

En annan 17-åring som greps strax efter skottlossningen i Norrahammar ska ha erkänt sin inblandning medan hans sällskap, en 16-åring inte erkänt nånting. Båda två sitter häktade som misstänkta för mord och mordförsök.

Den 16-åring som skottskadades i Norrahammar greps den 13 november i Malmö. Han är misstänkt för mordförsök på de som sköts i Lindängen i början av oktober. Samtliga som sköts i det fallet var kända av polisen sen tidigare och ska enligt en del uppgifter vara bröder. Det hela handlar sannolikt om en uppgörelse inom kriminella kretsar.

Det verkar också som om polisen i Skåne mottagit tips om 16-åringen en tid efter skjutningen på Kantatgatan men inte agerat på tipsen. De vill inte uppge varför. Om de agerat hade ju mordet i Jönköping kanske kunnat undvikas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements