Kan vi göra det själva? En film om ekonomisk demokrati

Dokumentärfilmen Kan vi göra det själva? diskuterar möjligheterna för ett annat ekonomiskt system. Filmen släpps gratis på nätet fredag den 22/5 och kan ses på www.ekonomiskdemokrati.se

Varför tycker vi att demokrati är ett så lämpligt sätt att organisera stora stater och städer på, men inte våra arbetsplatser? Har vi nått ”historiens slut” när det handlar om ekonomiska system? Kan ett alternativ till kapitalismen lösa samtidens destruktiva tendenser: massarbetslöshet, stressjukdomar och miljöförstöring?

I en tid av arbetskritik släpps dokumentärfilmen Kan vi göra det själva? den 22 maj 2015. Genom intervjuer med svenska och amerikanska debattörer, akademiker och institutionella representanter diskuteras ämnet ekonomisk demokrati. Bland de intervjuade finns Noam Chomsky, Roland Paulsen, Kajsa Ekis Ekman, Janerik Larsson och Bo Rothstein.

Patrik Witkowsky är regissör och klippare och har gjort filmen tillsammans med fotografen Jesper Lundgren samt filosoferna André Nyström och Nils Säfström. Under sommaren och hösten 2015 kommer de att åka runt i landet och visa filmen på festivaler, universitet, skolor och bibliotek samt för föreningar, politiska partier, fackföreningar och tankesmedjor. Filmen är politiskt oberoende och gjord med stöd av Konstnärsnämnden, Film i Uppland och Filmbasen. Kan vi göra det själva? Filmen kan ses gratis på www.ekonomiskdemokrati.se från och med imorgon, fredag.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements