Varför skulle vi inte kunna låta bosättningar växa upp?

Morgan Johansson, migrationsminister, vill göra det lättare att köra bort fattiga som bosatt sig i husvagnar, tält och kojor på avsides platser, parkeringar, tunnelmynningar etc. Han menar att vi inte kan låta bosättningar växa upp hur som helt. Det är en inhuman och helt befängd inställning. Vill vi inte att bosättningar ska växa upp hur som helst, vore väl det rimliga att se till att det byggs tillräckligt med bostäder.

Att vräka fattiga från en boplats innebär bara att de flyttar till en annan. Det löser inga som helst problem. De flesta tror nog att det här enbart handlar om tiggare, men det gör det inte. Jag vet flera olika grupper av människor som lever i tillfälliga bosättningar på ödetomter, avsides och besvärligt belägna naturområden som dock kan ligga mitt i en stad, i industriområden, i husvagnar, kojor, husbilar, bilar och tält.

Det handlar om svenska missbrukare, om människor som vill leva utanför samhället (vi kan kalla dem original), svenska och nordiska romer på besök hos släktingar i andra städer, ambulerande arbetare (resande montörer) som ofta bor i husvagnar eller på annat sätt i industriområden, irländska resande (tinkers, asfaltläggare brukar de kallas i Sverige) som delar av året reser runt i Sverige, husbilsturister, fritidsbåtsturister, lastbilschaufförer och tiggare (EU-migranter om ni vill kalla dem så). Det är ganska stora grupper av människor som det i slutändan rör sig om. Några av dem skulle inte ha nytta av fler bostäder, men en del av missbrukarna och många av tiggarna skulle ha det.

Samhället, tiggarna, missbrukarna och vi andra har inget att tjäna på att folk vräks från tillfälliga bosättningar stup i kvarten bara för att bosätta sig på ett nytt ställe. Ingen tjänar på att fattiga förföljs och straffas för att de är fattiga. Istället skulle det helt enkelt behövas fler bostäder. Vi kan också göra likadant för fattiga som för husbils- och fritidsbåtsturister. Sätta upp toaletter (bajamajor) och soptunnor på de platser där de brukar övernatta. Går det att göra på avlägsna öar och platser på landet så går det mycket enkelt att göra invid ödetomter och parkeringsplatser i olika städer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements