Ockerbolagets konkurs skapar konflikter

Ockerbolaget Trustbuddys konkurs har lett till en rad konflikter, stämningar och krav.. Trustbuddys nuvarande styrelse med Simon Nathanson som ordförande har tidigare polisanmält tre personer i ledningen och Ekobrottsmyndigheten har påbörjat en förundersökning. Det är dock ännu oklart vilka personer som anmälts.

Nu har alltså bolagets grundare Jens Glasø lämnat in en stämningsansökan i Norge mot Trustbuddy. Jens Glasø och Simon Nathanson möttes enligt stämningen i Stockholm den 30 april i år. Glasø ska då ha uppfattat att han fick sparken och hävdar att han sedan tvingades bort från bolaget och kräver en fallskärm. Sammanlagt vill Glasø ha 2,1 miljoner norska kronor.

En annan norsk finansman, Arne Fredly som är bosatt i Monaco, som lånat ut stora pengar till Trustbuddy är för sin del mycket upprörd över Trustbuddys tidigare ledning och kan tänka sig att ingå i en grupptalan mot Jens Glasø och den tidigare ledningen. Han menar att verksamheten varit ett rent svindleri från start. Jens Glasø förnekar att det förekommit några oegentligheter i bolaget.

Vidare har Trustbuddy själva lånat pengar med mycket höga räntor från en annan ockerbank, Solid Venture Capital Ltd. Utan detta lån hade Trustbuddy inte överlevt sommaren. Denna bank begärde sedan Trustbuddy i konkurs. Hela upplägget med lånet från Solid Venture var mycket märkligt och företaget lovades i praktiken full insyn i Trustbuddys verksamhet.

Ägare av Solid Venture är Afram Gergeo och Emil Amir Ingmanson. Den senare avgick dock ur styrelsen i oktober. Dessa två har varit inblandade i en rad företag med märkliga affärer under senare år. Mest omtalat är PPM-förvaltaren Strategi Placering som 2013 kritiserades för stora omflyttningar av PPM-pengar. Senare gick Strategi Placering i konkurs.

En person som tidigare varit aktiv i Solid Venture, Ivan Radosavlevic, har för sin del varit intresserad av att engagera sig i porrbranschen.

Ett annat bolag som Gergeo var inblandad i är Företaget Ringia AB som använde tveksamma försäljningsmetoder. Bolaget inriktade sig på äldre småföretagare som lurades eller falskeligen hävdades ha tecknat kontrakt med Ringia. Bolaget anmäldes under kort tid en mängd gånger till Konsumentverket. En medlem i styrelsen för Ringia AB dömdes i oktober 2013 av Nacka Tingsrätt för stöld, snatteri, skadegörelse och narkotikabrott till skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. Samma person satt också i styrelsens för Voltia Kraft AB, ett annat företag som skickat ut tveksamma fakturor på samma sätt som Ringia AB och dessutom rena bluffakturor. Ringia AB som ägdes av Belmont Global Ltd har gått i konkurs. Detsamma gäller Voltia Kraft AB. Gergeo och Ingemansson lämnade styrelserna i Ringia och Voltia innan de engagerade sig i Strategi Placering.

Solid Venture är idag äager av det svenska företaget Solid Music AB, ett företag som flera år i rad gjort förluster som varit tre gånger större än den egna omsättningen. Förutom detta bolag är Afram Gergeo aktiv i några småföretag till. I flera av hans företag är också brodern Sargon Gergeo aktiv. Denne är annars mest kände för att han mycket länge sysslat med Thaiboxning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements