Överklassen i Hovås vill fortsätta leva segregerat

För rika är segregation uppenbarligen önskvärt. För invånarna i Hovås protesterar mot all form av byggande i närheten av deras exklusiva bostadsområde. De vill inte ha flyktingboenden, gruppbostäder, förskolor, äldrebostäder, hyresbostäder, vårdinrättningar eller något som kan störa deras segregerade tillvaro i privilegierad avskildhet.

Det senaste de privilegierade invånarna i Hovås protesterat mot är byggandet av hyresbostäder i Brottkärr, vid Brottkärrsmotet (brukar kallas ”Nya Hovås” men ligger ju faktiskt inte i själva Hovås) och ett planerat hospice.

Hospice är vårdinrättningar där döende personer kan få en avslappnande trevlig och värdig sista tid. Min svärfar dog för ett år sen på Änggårdens hospice i Lillhagsparken efter att ha varit där en tid. Han dog i djävulens sjukdom, ALS. Detta hospice måste flytta och förslaget är att det ska byggas på Fjordvägen i Hovås. Det vill dock inte de som bor där och de protesterar därför med allehanda märkliga motiveringar.

Men eftersom Hovås-borna protesterar mot allt som stör deras privilegierade och segregerade tillvaro, allt som förändrar deras avskilda och självbestämda upphöjdhet så kan vi nog utgå från att det är just detta som är problemet. De protesterande vill fortsätta leva sin liv i en egen enklav skild från verkligheten. Fortsätta leva i upphöjd avskildhet och segregation.  Såna krav tycker jag samhället och vi andra inte behöver bry oss om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. De flesta människor i Hovås protesterar säkert inte utan är helt vanliga och okej personer som dock kanske har lite mer pengar än genomsnittligt.

Advertisements