Weeds på svenska

Weeds är en US-amerikansk TV-serie som handlar om ensamstående mamma med två barn (senare tre) som blir odlare och försäljare av marijuana. Först illegalt och senare legalt när medicinsk marijuana blir laglig.

Det är inte utan att en tänker på den serien i samband med en debattartikel i DN skriven av en Sara Frederiksen som uppger sig vara en ensamstående trebarnsmamma. Hon vill ha en legalisering av medicinsk marijuana men brukar idag marijuana illegalt. Detta eftersom all befattning med marijuana i Sverige är olagligt. Även innehav för eget bruk oavsett om det är medicinskt eller inte.

Det verkar bara finnas tre Sara Frederiksen i Sverige varav en sannolikt är för ung för att ha tre barn. Dessutom finns det en dansk fotomodell med det namnet. Taget ihop med allt som påminner om Weeds känns det på något sätt som om artikelförfattaren faktiskt inte finns. I alla fall under det namnet. Men sannolikt finns hon. Eller?

Oavsett om hon finns eller inte innehåller artikeln en del bra argument för legalisering av marijuana för medicinskt bruk. Marijuana kan fungera som ångestdämpare och det är betydligt mindre skadligt än alkohol och lugnande mediciner. Biverkningar finns förstås. Speciellt vid långvarigt bruk och missbruk, precis som för alla andra droger.

Samtidigt måste alla förstå att legalisering av marijuana för medicinskt bruk också måste innebär att allt innehav för eget bruk avkriminaliseras. Sen kan polisen ägna sig åt de som tjänar stora pengar på olaglig hantering av cannabis och tyngre narkotika istället för att sätta fast folk som har några gram. Något som är polisens huvudsakliga narkotikabekämpande verksamhet idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements