Skjuten på Vasagatan tidigare misstänkt för bilbomben i Torslanda

I förrgår sköts en man i benen på Vasagatan en bit från Räddningsmissionens hus i den ände av Vasagatan som är nära Haga. En bil utsattes också för ett brandattentat och brann upp. Han sköts när han lämnade en bostad och gick mot några parkerade bilar tillsammans med en annan man.

Den man som sköts var en period misstänkt för inblandning i bilbomben i Torslanda och har därmed en koppling till Vårvädersligan, det kriminella nätverket i södra Biskopsgården. Var anhållen en kortare tid men frigavs snart. Några bevis för att han är kopplad till bilbomben finns inte. Han uppges heta Robin Talani och är inte folkbokförd i Biskopsgården. En av de personer som skjutsade honom till sjukhuset ska ha varit en släkting (betyder väl sannolikt bror) till Eddie Jobe, en känd ledarfigur i Vårvädersligan. Eddie Jobe är folkbokförd i Biskopsgården men ska vara bosatt på Karl Gustavsgatan i Vasastan tillsammans med sin sambo och hennes barn. Karl Gustavsgatan ligger en bit ifrån platsen där skottlossningen ägde rum.

Polisen medger ingen koppling till gängkonflikten i Biskopsgården och menar att det är för tidigt att spekulera om sådant.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Skjuten på Vasagatan tidigare misstänkt för bilbomben i Torslanda”

Kommentarer inaktiverade.