Arrogante skatteplaneraren Leif Östling avgår

Leif Östling lämnar ordförandeuppdraget för Svenskt Näringsliv efter att han uttalat sig mycket föraktfullt som alla människor som betalar skatter och den svenska välfärden som finansieras med dessa skatter. Själv hade han då avslöjats med att vilja betala så lite skatt som möjligt och inte vilja vara med och finansiera våra gemensam skolor, sjukvård, pensioner med mera.

I ett pressmeddelande från Svenskt Näringsliv svamlar han runt utan att egentligen medge att han får avgå på grund av sitt arroganta, otrevliga och oansvariga beteende och uttalande. I pressmeddelandet fortsätter han dessutom att vara precis lika arrogant och föraktfull som de tidigare uttalanden han kritiserats för. Han anser att det är hans förtjänst att skatterna, skatteplanering och skattesmitning diskuteras. Det är enligt Östling inte alls så att den omfattande så kallade paradisläckan om omfattande skattesmiteri hos överklassen i världen är det som orsakat debatten. Utan det är han själv. Tycker han.

Han framstår faktiskt som en helt verklighetsfrämmande arrogant och farlig pajas med en extremt uppblåst självbild.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Arrogante skatteplaneraren Leif Östling avgår”

  1. Du har förstås rätt i sak men samtidigt kan jag tycka det är lite fascinerande att det fortfarande finns personer på Östlings nivå vilka uppenbart fullständigt lyckats undgå mediatränarna. Osminkade sanningar säger en del…

    1. Ja, onekligen. Jag tror problemet i detta fall dock är att han arbetat en stor del av sitt liv utomlands. Förutom de 16 åren som chef för Scania.

Kommentarer inaktiverade.