Från Västtrafik till Oscarsbidrag

För många år sen arbetade jag för en firma som intervjuade resande för Västtrafiks räkning. Det gjordes för att kartlägga resmönster och resande inför framtida planering av turtäthet, rutter och bytesmöjligheter. Idag behövs detta arbete inte längre då den tekniska utvecklingen gjort att Västtrafik ändå kan se hur folk reser.Vi reste runt i hela Västtrafiks område och intervjuade människor på bussarna.

För mig var arbetet ett tillfälligt jobb i väntan på att jag skulle få ett nytt fast arbete. För andra var det ett första besök i arbetslivet. En av de senare var en ung man vid namn Gustav Möller från Masthugget som var extremt filmintresserad och ville bli regissör. Han var ganska intensiv med sitt filmintresse och är sannolikt därför en av dem jag kommer ihåg trots att jag har för mig att han inte arbetade där så länge utan bara en kort tid.

Det blev han också och efter att ha flyttat till Danmark, utbildat sig där och varit bosatt där ungefär sen han slutade med det tillfälliga jobbet på Västtrafik har han gjort en film som Danmark utnämnt till sitt Oscarsbidrag för en eventuell nominering till bästa utländska film. Hans film heter Den skyldige och hade svensk premiär på Göteborgs filmfestival men har ännu ingen svensk distribution.

Advertisements