Arkitekten som gärna förstör en park men vill bevara en grusöken

Gunnar Werner är arkitekten som vill bygga bilvägar rakt igenom och på olika sätt förstöra den mycket använda Burgårdsparken. Samtidigt vill han inte på några villkor förbättra spårvägen i centrala Göteborg så att inte alla vagnar måste gå via Brunnsparken. Han vill inte ha spårväg över Excercisheden då det kan innebär risker för en framtid exploatering.

Werner vill inte ha spårväg och inte ett bättre spårvägsnät, men däremot gärna fler bilgator. Han vill gärna förstöra en park, men inte bebygga en grus och plastöken. Han ser en konspiration där andra ser förbättrat spårvägsnät. Hans inlägg om Exercisheden är ärligt sagt oseriöst.

Det handlar om en man som gärna vill ha en bilberoende stad. Som anställd och delägare (partner) i White Arkitekter har han varit med om att rita, skapa och ta fram det nuvarande Göteborg med sina socialt misslyckade och isolerade förorter, må det vara villamattorna i Torslanda och Askim eller lamellhusen i Tynnered och Hjällbo. Det är en miljö- och klimatmässigt vansinnig stad. Han vill ha mer av samma sak. Inte riktig stad, inte spårväg och gångtrafik utan biltrafikleder och bilberoende. Klimat- och miljöfientligt. Hans tankar och idéer är lika gamla som han själv. De är faktiskt helt utgångna och utdaterade.

Advertisements