Samma bombmakare bakom många bomber i Sverige

Enligt uppgifter i tidningen GP är många av de senaste månadernas bomber tillverkade på ett sätt som gör att polisen tror att det är en och samma bombtillverkare som ligger bakom dem.

Bland de bomber som troligen kan kopplas till denna bombmakare finns bomben i Landvetter, bomben i Linköping, bomben i Norrköping, bomben i Örebro och bomben på Östermalm i Stockholm.

Flera av dessa bomber kan också kopplas till Bandidos MC. Kanske är också bomben i Landvetter kopplad till dem. Klart är i alla fall att den bomben är kopplad till två grupper av kriminella i Angered i Göteborg.

Tre personer är för närvarande häktade för inblandning i det bombdådet. En av dem förekom i utkanten av gänget Original Gangsters när han var ung. Han som idag är i 40-årsåldern är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök, medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

Enligt GP har de hamnat i konflikt med varandra kring ett vattenpipskafé:

Utredarna arbetar efter teorin att brottet var en del i en schism mellan två konstellationer från Angered, i vilka flera erfarna yrkeskriminella uppges ingå.

I förlängningen är dessutom ett par män från Skåne involverade.

[…]

Enligt vad GP erfar kan en bakomliggande orsak vara en misslyckad affär.

Det ena parten ska ha köpt ett vattenpipekafé av den andra, och efter övertagandet har det uppstått någon typ av ekonomisk tvist.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!