Iran lika skogstokigt som USA

USA lägger sig ofta i andra länders inre angelägenheter och vill bestämma en massa. Det kan handla om allt från att tillsammans med svenska säkerhetspolisen olagligt kidnappa och utvisa två egyptier till att beställa husrannsakningar hos ”piratkopierare” av den svenska regeringen (javisst ja, regeringen förnekade visst det).

Irans regering verkar tänka likadant som USA:s regering och vill nu se till att svensk media inte publicerar Lars Vilks Muhammed-hund. Ärligt talat har Iran inte med det att göra. Lika lite som Israels ambassadör hade rätt att lägga sig i och försöka förstöra en konstutställning, har Iran rätt att försöka stoppa svenska tidningar att publicera det som de vill publicera.

Man kan tycka att Vilks går över gränsen, man kan tycka att det är upprörande att driva med Muhammed, eller för den delen Gud, Jesus, den svenske kungen eller nån i Bonnier-klanen. Men det är inet Irans bekymmer, inte USA:s bekymmer, inte Israels bekymmer. Men det är väl inte alltid fel för att det är upprörande. Allt blir väl inte fel bara för att någon blir sårad. Herre gud, jag blir sårad ofta.

Det yttras de mest upprörande och vidriga saker om socialister. Jag blir jämförd med Stalin, vilket naturligtvis är hemskt förnedrande och upprörande då jag tillhör en organisation som var moptståndare till Stalin. Vars medlemmar mördades på löpande band av Stalin. Fast han kallade oss för fascister. Det är inte lätt. man kan inte stämam skiten ur alla dårara i världen. Inte Vilks, inte extremliberaler, inte fascister. Man får ta det med ro.

Det är väl så att fundamentalistiska länder har en tendens att agera skogstokigt. Det gäller såväl Israel och Iran som USA. Småsaker får ibland väldigt stora proportioner. Det kanske iofs också gäller svensk medias rapportering.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, SVD3, Dagen, SVT, EX, AB
Bloggat: John Johansson, Jag älskar Sverige
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Germania

    Hmm, finnes inte en viss skillnad som du inte redogör för då du försöker klumpa ihop Iran med Israel och USA? Jag tänker då på att de två sistnämnda har grundlagsfästa yttrandefriheter, medan Iran är en totalitär, islamistisk mördarregim, som fängslar oliktänkande? Iran är lite mer än skogstokigt, skulle jag vilja påstå…

  • Farsan_Baloo

    Hejsan

    Läste igenom lite av dina inlägg och tror att du kanske är typen som intresserar dig för bloggande och solidaritet.

    Kolla gärna in http://delameddig.blogspot.com, stället för alla oss om tror att bloggande är mer än mode, smutskastning och ego!