Axén Olin – sjuk?

Med tanke på det välkända faktum att moderata politiker fuskar mer än andra så finns det anledning att undra över Axén Olins långa sjukskrivning. Är hon verkligen sjuk? Om hon är sjuk, varför ska hon vara sjukskriven så länge?

Är det inte bättre hon får börja jobba i ett annat jobb, så att hennes psyke kan avlastas. Bara för att hon inte klarar av att arbeta som politiker innebär det väl inte att hon inte kan jobba. Eller? Så istället för att bli sjukskriven tycker jag att Axén Olin ska erbjudas ett städjobb på McDonalds. Det har många fördelar för Axén Olin. Nattjobbet och den dåliga betalningen innebär att hon inte längre har råd att dricka. Jag tror att detta kanske skulle kunna lösa hennes hälsoproblem. Lasse är faktiskt också inne på samma linje.

Men det är ju trevligt att hon får starkt stöd. Ännu trevligare vore att de människor som uttalar sitt stöd för Axén Olin även tänkte på andra människor och insåg att den politik som moderaterna för är raka motsatsen till omtanke, eller att visa stöd för sjuka.

Det bästa stödet för sjuka är att återställa välfärdssystemen och vill nu inte Axén Olins kompisar i moderaterna göra detta för hennes skull, så får vi väl se till att det blir en ny regering i nästa val som kan hjälpa Axén Olin och andra människor med problem, folk som misshandlats av den moderata politiken, av alliansens politik.

Men det jävliga är att i moderaternas och elitens värld är det synd om sjuka människor i eliten, men fattiga missbrukare ska i princip bara spärras in. Rika människor är starka när de avslöjar sina missbruksproblem. Fattiga är fuskare, gangsters och kriminella när eliten får säga sitt. Det är dubbelmoral, det är en cynisk politik.

Bloggat: Jinge, Badlands Hyena

Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, SVD3, AB1, AB2, AB3
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

9 svar på “Axén Olin – sjuk?”

 1. Du skriver: ”Med tanke på det välkända faktum att moderata politiker fuskar mer än andra så finns det anledning att undra över Axén Olins långa sjukskrivning.”…. aha så du menar att det finns tillförlitilg statistik över det, det var som faan, var går den att läsa….ge mig referensen eller lägg av med ditt dravel!

  ”Det bästa stödet för sjuka är att återställa välfärdssystemen”…. jaha så du menar att människor mådde så jävla mycket bättre för några år sedan….slapp vänta på att få tid vid sjukhuset osv.. ojdå, då har jag missat något…Nä det där är endast ytterligare ett sånt där inlägg som bygger på tom retorik och en massa fnoskler….

  Har du någonsin funderat över att om sverige inte hade så många i en ”svår situation” skulle förmodligen inte SA få så många röster…det ligger nära till hands att fundera över om det inte för SA fanns en koppling mellan att se till att låginkomsttagare fortfarande även i framtiden kommer att vara låginkomsttagare och det mer sannolika röstläget i en sådan situation… framförallt när ni faller för dessa fnoskler….

  Ja just det ja…släng in den gamle ”arbetarpojken” Göran Persson i politiken igen kanske, han föregår ju verkligen med ett bra arbetarpojksexempel i sin figgebo i Sörmland….eller…?

  /L

 2. L är ute och cyklar. Jag anser inte att det var bättre under sossarna. (jag antar att han med SA menar SAP) Jag anser att sossarna i princip har samma politik som borgarna. Bara lite långsammare.

  L:s hela inlägg missar därmed målet.

  Det är intressant att detta händer ofta. Ni borgerliga som retar upp er på mina skriverie borde innan ni skriver en kommentar ta reda på vad jag står för, vilket parti jag tillhör osv. Så slipper ni missa målet med er arga kommentarer. För ni är väl inte en samling ignoranta och okunniga människor?

 3. varför ska en läsare behöva fundera över vad bloggaren har för bakgrund, ”står” politiskt etc… det är väl trots allt texterna i blogg och inläggen som är det intressanta avsedda att kommenteras… Om nu din bakgrund var det väsentlioga här borde du kanske flika in det i varje blogg eller helt enkelt bara skriva om dig själv…och var förresten någonstans påstod jag att du tillhörde ett specifikt parti…

  Nä åter till huvudämnet, då du som person (i detta fall) är för mig helt ointressant…ärligt men sant!

  ..men visst har du rätt i att sossepartiet har förkortningen SAP 😉

  /L

 4. L: men det är ju just det du inte gör. Du kommenterar inte vad jag skriver. Utan du kommneterar vad du tror att jag tycker.

  Jag påstod inte att det var bättre på sossarnas tid. Jag skrev inget om Göran Persson.

  Ja det finns statistisk på att mdoerata politiker fuskar mer ( i alla fall gör moderata statsekreterare och ministrar det). Om du hängt med i debatten om fusk vet du också att jag har rätt i detta påstående.

 5. L:
  Frågan du ska ställa till kommunisten är:
  Vilken statistik hänvisar han till?
  Är den statistiken säkerställd? Vad för parametrar ingår?
  Detta finns det inga uppgifter om och då blir kommunistens statistik bara lösa siffror utan något kvalitativt samband.

  Nåja kommunisten anser sig veta vad det krävs att arbeta som heltidspolitiker med ett folkvalt uppdrag.
  Att han sedan spinner vidare på att Axén-Olin inte är sjuk utan hennes sjukskrivning beror på andra orsaker moraliskt och intellektuellt förkastligt. Det säger mer om Anders S än om Axén-Olin.

 6. Kanske Anders_S är miljöpartist, eller tillhör något annat parti som inte sluter upp i en kartell där endast ett parti får de viktiga posterna (läs: Moderaterna). De andra partierna i konstellationen blir försatta i skuggan då moderaterna tar upp allt mediautrymme (På sista tiden tydligen skattefusk, i motsats till deras rabiata hållning till sk. ”bidragsfusk”, dvs alla i trångmål).

  Så vi ska lämna de ”stackars” moderaterna ifred? Såsom de lämnat oss som varje dag lever på marginalerna ifred? Jag är glad att dubbelmoralen har avslöjats och ”stackars” Olin har jag inga sympatier för själv.

  Mina sympatier går till de som försöker överleva och hitta jobb trots moderatalliansens ”omsorger”, dvs. neddragna arbetsmarknadsutbildningar, mindre högskoleplatser, åtgärder som drar a-kassedagar, mera karensdagar, arbetsavgiften till a-kassan för studenter, straffandet av deltidsarbetare, borttagandet av skatteavdraget för a-kassan mm.

  Studenter, Arbetslösa, Sjukskrivna ska ha rättigheter och ett drägligt leverne så de söker sig framåt och inte bara till pigjobb. Ska bara höga moderater få vara sjuka i Sverige i fortsättningen. Dubbelmoralen är förkastlig!

 7. Du skriver ”elitens värld”. Ja just nu kanske. Men Kristina var min musikfröken i 9an. Är det inte fantastiskt att en vanlig lärare kan avancera så långt?
  Så ni har inte att göra med en tant med pärlcollier från Östermalm här. Hon har haft s.k. lågstatusjobb innan hon blev politiker. Många politiker har ju inte ens jobbat utanför politiken.

 8. När hon nu upplever alkoholens skadeverkningar på nära håll, borde hon skänka en tanke åt alla hemlösa som inte får samma chans som hon nu får att komma igen. Tänk på att en hemlös ofta har hamnat i sin prekära situation på grund av sjukdom, skilsmässa eller annan omständighet som han/hon inte rår för.

Kommentarer är stängda.