Fjolårets fiasko – regeringen

Trots att den borgerliga regringen haft hjälp av en högkonjunktur som gjort att arbetslösheten gått ner har man ändå lyckats göra sig otroligt impopulära. Det är den mest impopulära regeringen sen Hungerskiölds borgerliga regering för nästan 100 år sen.

Man skulle kunna säga att detta är en fantastisk prestation av alliansregeringen. Om det inte vore för all arbestlsöa, sjuka, pensionärer och andra som fått betala för borgarregeringens politik. En politik av nedskärningar, skattebefrielser för rika, privatiseringar, bostadspolitik för rika, storebrorssamhälle osv.

Borgarmedia: SVD, Dagen, HD, SDS

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

8 svar på “Fjolårets fiasko – regeringen”

 1. Hejsan.

  Storebrorssamhället som du skriver om är inte den blåa regeringens förtjänst. Må vara att de har varit dem som inte stoppat de rödas förslag, men de flesta av förslagen fanns redan där när de röda hade makten.

  Mvh
  Jonathan

 2. Ännu finns det chans för regeringen att stoppa storebrorsamhället – man får aldrig ge upp hoppet om den saken är min åsikt.

 3. Jonathan: Ditt inlägg säger att utvecklingen är bra och att det är socialdemokraterna som huvudsakligen står för denna positiva utveckling.

  Jga misstänker att detta inte var din mening. Men det är innehållet i ditt inlägg. Detta för att du använder ordet förtjänst vilket är ett positivt laddat ord.

  Jag tycker inte det är en bra utveckling och därför en liten kommentar:
  Borgarregeringen är precis lika ansvariga som sossarna för storebrorssamhället. Det senaste förslaget om polisen och ip-nummer är enbart alliansregringens.

 4. Mary – man kan alltid påverka politiken. Om man är många. Kollektivt och gemensamt agerande är alltid en styrka. Så låt oss bli många som protesterar.

 5. Vad säger du? Är den borgerliga regeringen den mest impopulära hittills hos vänsterväljarna? Vilken överraskning!

 6. Peter: Då är väl merparten av svenskarna vänsterväljare? Konstigt att flera röstade på moderaterna (för att bli av med Göran Persson misstänker jag).

  De som vill satsa ordentligt till höger röstar alltid på moderaterna. Främst de som kallar sig ”nyliberaler” och ”liberaler”…

  Jag tycker ”liberalerna” ska skippa sin ständiga misshandel av ordet frihet, då de är lika fast i sina doktriner som alla andra. De följer vad deras överhuvud säger, se bara på hur alla allianspartier lismar för de nedskärande moderaterna…

  Äckligt! Och de kallar sig ”fria”. Men det är ju klart: Det är ju högerns motsvarighet till poletariatets diktatur. Följ dina ledare och storföretag så blir du ”fri”

  Högerns dubbelmoral har inget slut! Deras respons är bara kallt: ”Inte förväntar du dig att leva på bidrag”, de kommer inte med något annat alternativ! Jo privatiseringar som ökar utslagningen ytterligare! Det är ju givande!

 7. Hur mycket har inte den nuvarande regeringen ställt till med. Röstar för omval! Dom fattiga blir fattigare och dom rika blir rikare. Jag som då är medelinkomsttagare, har snarare fått mera kostnader än skatte lättnader. Nya skatter och höjningar hit och dit. Och A-kassan och försäkringskassan har ju inte direkt blivit bättre. Man får betala mera men får tillbaka mindre. Det är vad jag tycker. Sen får man ju tycka precis vad man vill. Men det var bättre förr enl mig när socialdemokraterna hade makten….

Kommentarer är stängda.