Meros camping – misärens camping

Skottlossning på Meros camping läser jag i tidningen. Det är inte speciellt förvånande, för Meros camping är en misär som de flesta människor i Sverige inte tror finns. De som lever där, lever i princip på en soptipp. Ibland är det bättre, ibland sämre. På en liten yta finns psykiskt sjuka, förståndshandikappade, kriminella och ibland romer. Det är människor som tvingas till Meros av lite olika anledningar. Till Göteborgs absoluta botten kan säga. För misären på Meros är värre än vad de flesta svenskar överhuvudtaget kan tänka sig. Och jag ser det som ett resultat av den egofixerade nyliberala politik som styrt Sverige en lång period nu. Men nedskärningar och privatiseringar. Som fått till följd att tillståndet på ett sånt ställe som Meros blivit värre och sämre.

Av de som driver och äger campingen beskriv det hela ofta som om där bedrivs nån typ av social verksamhet. Men det är inte sant. Folk får klara sig själv bäst de vill. Men förmodligen är det numera lite bättre än förr då det sociala inte längre ska placera folk på Meros.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Ja fy. Stan har ju fått sina första ”trailer parks” sedan långt tillbaka. I Gamlestan har ett gäng utslagna satt sig precis bredvid E20:an och vid Älvsborgsbrons södra fäste fanns ett annat, innan polisen körde bort dem för att de inte skulle skita ner under Göteborgsvarvet.

    Progressivt, verkligen.

  • lottasouter

    Tack gud att det fortfarande finns medmänniskor som mannen som har Meros camping, synd bara att så många människor som aldrig varit på botten uttalar sig som att hemlösa och narkomaner inte borde få finnas.. Vakna detta är Sverige Sverige fosterlandet 2008 och så här ser det ut. Låt oss alla hjälpa till och stötta dessa som får stå utanför.. Ska till Meros i veckan och lämna kläder efter att ha läst ett reportage i Gp i lördags. Love and peace och bli hoppas på en mild vinter.Kram till alla på Meros! Lotta 2008-10-07

  • Pingback: Romerna på Meros Camping | Svensson()

  • Pingback: På botten av det svenska klassamhället | Svensson()