Sveriges inhumana och rasistiska riksdagspolitiker

Så har de då gjort det. Sveriges riksdagspolitiker. Beslutat att det finns vissa människor som inte är riktigt lika mycket människor som andra. Det rör sig om de människor som uppehåller sig utan papper i Sverige. Dvs utan arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Utan att ha fått asyl eller rätt att arbeta här. Dessa människor har riksdagens ledamöter, 5 partiers ledamöter, beslutat att de har ett mindre värde än andra människor. För dessa mindre värda människor ska inte ha rätt till fri akutvård i Sverige. Det påminner i alla fall mig om en gången tid när liknande regler gällde för kringstrykare, för romer. I min vokabulär kallas sånt rasism.

Riksdagens alla borgerliga ledamöter (utom miljöpartiets) har alltså fattat ett rasistiskt och inhumant beslut. Det är verkligen obehagligt. Riksdagsbeslut på rasism. Riksdagsbeslut på att vara inhumana.

Det finns numera tre sorters människor i Sverige, svenskar som får den vård de behöver, nästansvenskar sm bara får akutvård och icke-svenskar, icke-människor som inte ska ha nån vård alls. Fy fan vad obehagligt.

Intressant?
Bloggat: Kamferdroppar, Alliansfritt, Hanna Löfqvist, Jonas Morian, Syrran,
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mr. G

  Meningslöst beslut, det är landstingen som har hand om frågan ändå. T.ex. har Region Skåne ifört fri vård för illegala invandrare ändå, tyvärr.

 • Pingback: Att reda ut liberalernas argument | Proletärbella()

 • Pingback: Alliansen och sossarna röstade för rasistiskt lagförslag « Trottens Betraktelser()

 • utlandssvenska

  Omanskligt.

 • b-g gustafsson

  Hej
  Det var väldigt va du var arg.Tror att du är ung och frisk,och inte behövt sjukvård men är du som jag äldre och konstant sjuk blir det nog annorlunda.Efter har bott 12 år i ett gammalt sovjetiskt stat vet jag att jag inte skulle få stanna en dag mer en visumet visade. Att sedan komma till ett sjukhus och kräva fri sjukvård då skulle jag bli tagen som en dåre.Du får inte ett glas vatten gratis.
  Håll dej till verkligheten gå på en vårdcentral och skaffa dej erfarenhet.
  Men du blir nog gammal och sjuk du också,om inte förr då
  förstår du.

 • Om inte jag är helt bakom flötet röstade vi emot det också? Således inte enbart miljöpartiet.

 • Detta har inget med rasism att göra. Dessa människor är här illegalt, alltså har de utfört en kriminell handling. De har satt sig över svensk lagstiftning och skall då behandlas därefter. Det finns två alternativ – förvisa dem omedelbart eller ge dem asyl. Får de asyl så skall de omfattas av det sociala skyddsnät som gäller. Men så länge de är här illegalt så skall det bannemej inte gullas med dem. De får stå konsekvenserna av sitt eget handlande.

 • Anders_S

  Fredrich: Vänsterpartiet är inget borgerligt parti. Det enda i riksdagen.

  Sveder: Romerna var också i Sverige illegalt på den tiden som jag hänvisade till. Det var därför de inte hade samma rättigheter. Detta beslut är precis samma sak, kanske till och med värre. Romerna kunde få sjukvård på den tiden (formellt i all fall).

 • Anders_S

  b-g Gustafsson: Ett, jag är sällan arg. Inte nu heller.

  Jag är inte ung. Jag är 52 år gammal.

  Fri sjukvård finns i England.

  Patientavgiften vi har i Sverige är symbolisk, i realiteten är det fri sjukvård vi har. Akutvård i Sverige är fri. Du behöver inte bevisa att du kan betala för dig som på de flesta ställen i USA.

 • b-g gustafsson

  Hej igen.
  Bra att du inte är arg,och att du är vuxen,men varför ska folk som inte har uppehållstillstånd få gratis sjukvård när vi som arbetat hela livet lever på låg pension ska betala och dessutom få en billigare och sämre medicin för det finns inga pengar till den bättre och dyrare.
  Jag är för att alla som är här på riktiga grunder ,men dom som lever på svartjobb och kriminalitet ska behandlas som det dom är.
  På tal om fri sjukvård, det har Ukraina med men efter två operationer där dom var inte billiga,tro mej.
  Ni på vänsterkanten talar ofta om solidaritet men med vilka dom som är här olagligt eller dom som hela livet arbetat och försaka för bygga folkhemmet?
  Ha en bra dag.

 • Daniel A

  Det är bra att fler påpekar att det är ett rasistiskt förslag. Jag kom ihåg Göran johanssons förslag i höstas.
  Då skrev alla från höger till vänster och kallade honom rasist. Sedan tar vår regering och genomför nästan alla förslag som han hade, samt går snäppet än längre.

  Till b-g gustafsson kan man säga att du kan läsa lite på den här sidan
  http://www.unhchr.ch/udhr/lang/swd.htm
  Det känns väl bra att bo i ett land som stiftar nya lagar som går emot dom männskliga rättigheterna.

 • Gustav

  ”Ni på vänsterkanten talar ofta om solidaritet men med vilka dom som är här olagligt eller dom som hela livet arbetat och försaka för bygga folkhemmet?”

  Nu är jag inte vänster utan rätt klassiskt liberal, så jag skall inte tala om någon solidaritet i den meningen. Men man skall faktiskt inte välja på det här sättet när det gäller akutsjukvård. Inom akut behandling bör man arbeta med s k ”triage”, dvs man har en pågående selektionsprocess där man väljer att behandla de mest brådskande fallen först, oavsett ekonomisk bärkraft, medborgarskap, eller andra faktorer. Behandling för överlevnad och skademinimering helt enkelt.

  Det är det sätt som är förenligt med den normala sjukvårdsetiken, vad jag vet. Jag misstänker att man heller inte kommer att ändra sig inom vården, oavsett riksdagsbeslut.

 • Pingback: Medkänsla - inte på modet i år? | Proletärbella()

 • Pingback: Klagosång över det olagliga arbetet()

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Alliansen och sossarna röstade för rasistiskt lagförslag()