Det är väl klart att det inte hjälper mot terrorism

Det är lika klart att det hela kommer att drabba oskyldiga. Precis som motsvarande, men mildare system i USA och Storbritannien gör. Och naturligtvis kommer det inte att drabba oskyldiga hur som helst, utan det kommer att drabba viss grupper betydligt värre än andra.

Det är också klart, som Tolgfors säger att man inte läser alla mejl. Men det betyder också att man måste ha urvalsmekanismer bland alla mejl, som ju hanteras av det föreslagna systemet. Dessa urvalsmekanismer betyder dock inte att oskyldiga inte komemr att drababs, vilket exempel från andra länder uppenbart visar.

För sanningen är ju den att de som vill begå brott kommer att använda sig av kommunikation som inte avlyssning, buggning, FRA-lag eller nåt annat kommer åt. Därför kommer man i huvudsak att avlyssna helt oskyldiga människor. Människor som inte är misstänkat för ett endaste litet brott.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements