Ingen mänsklig rättighet att få kommentera på en blogg eller i en tidning

Det händer ibland att jag får klagomål på att jag inte vill publicera vilka kommentarer som helst på min blogg. Oftast är det rasistiska kommentatorer som får spatt och skriker om censur eller liknande och sen brukar de hemfalla åt konspirationsteorier och/eller ren rättshaverism. Beteendet förekommer även hos en del nyliberaler, och även hos Israel-försvarare ibland.

Men som Aftonbladets kulturredaktion påpekar så är det ingen mänsklig rättighet att få bli publicerad var som helst. Det gäller min blogg där jag avgör vad som kan få komma med och det gäller förstås Aftonbladets kultursidor. Naturligtvis gäller det också annonser. Det är alltså inte heller någon mänsklig rättighet att få annonsera var man vill.

Intressant?
I media: Journalisten, NM1, 2, Axess1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements