Usel utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm

I Stockholm ska man bygga ut kollektivtrafiken. Säger man. Men faktum är att den utbyggnad av tvärbanan från Alvik till Solna och från Alvik till Kista och bygget av Citybanan samt förbättring av ett par andra järnvägar som ska göras är totalt otillräcklig i förhållande till det som behövs. Samtidigt om man alltså inte bygger ut kollektivtrafiken på det som krävs när befolkningen ökar kommer man att bygga ut vägnätet rejält, som exempelvis Förbifart Stockholm.

De satsningar som görs är alltså helt felaktiga och/eller otillräckliga. Man bygger för mer bilism och mindre kollektivtrafik. Det blir mer miljöförstöring och utsläppen av växthusgaser ökar istället för att minska. Är det på det sättet borgaralliansen bygger för framtiden så blir framtiden kanske inte så lång.

Det enda rätta vore att stoppa utbyggnaden av biltrafikleder omedelbart och istället satsa de pengarna på en utbyggd kollektivtrafik, både i form av tunnelbaneutbyggnad och nya tunnelbanor, spårvägar av olika slag samt förbättrad pendeltågstrafik.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: kimmuller skriver Rikspolisstyrelsen kommenterar mitt inlägg om Reclaimet, Björn Nilsson skriver Hälsning från långt norr om polcirkeln, cappuccinosocialist skriver Demokratisering,

Advertisements