Voddler – inte direkt lika bra som Spotify

Jag har fått ett konto på Voddler och har hunnit testa. Men det det finns vissa hakar med det hela. Jag använder ju Mac eller Linux och för Linux finns ingen klient än vad jag såg medan klienten för Mac fortfarande är i alfastadium. En långtifrån färdig produkt alltså. Voddlers testprogram av nätverket säger dessutom att min ADSL-förbindelse inte duger.

Jag har dock utan större problem (en krasch) lyckats köra programmet poch logga in på Voddler. Däremot har jag inte lyckats se nån film ännu utan varje gång jag försöker får jag bara se reklam för Will Smith-filmen Hitch och inget mer. Inte helt lyckat alltså. Om det är jag som gör fel, mitt nätverk som inte duger eller strular eller att Voddlers mac-klient inte fungerar som den ska är ju svårt att veta.

Men att användargränssnittet på mac-klienten är ju under all kritik det är lätt att konstatera. Helt värdelöst, man måste använda piltangenter, esc och enter precis om i en gammal dos-maskin. Musen går inte att använda alls. Men så är programmet ju inte riktig färdigt heller (fast det finns recensenter som menar att det ska vara så här, i så fall menar jag att Voddler inte har en chans att bli något som folk använder)

Sen är ju filmutbudet ganska begränsat än så länge, men något annat är väl inte att vänta när tjänsten är så ny. Det är ju en sak som säkerligen ordnar sig om och när Voddler lyckas komma igång ordentligt på ett bra sätt. Men då krävs faktiskt att tjänsten blir färdig, det lrävs ett modernt och vettigt användargränssnitt samt korrekt fungerande klienter för alla datorplattformar. Det är långt kvar innan Voddler kan bli filmens motsvarighet till Spotify. Eller innan tjänsten kan bli ett alternativ till piratkopiering, sådan sajter som HDMT.net eller hyr och köpsajter.

Intressant?
Läs mer: Copyriot, Erik Laakso,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, SVD1, 2, IDG1, 2, 3, AB, DI, Resumé, PC-Online,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • markus

    Ta gärna en titt på boxee också som även den bygger på XBMC. Men till skillnad från Voddler så lyckas de följa GPL vilket XBMC är licensierat under. http://www.boxee.tv/

  • Jo Voddler är kasst. Fungerar förvisso som det ska på min PC men för mig är det oxå piltangenter som gäller och filmutbudet och layouten är så kassa att det inte alls känns inbjudande.