Antonov finansierade Saab-köp

Som jag tidigare skrivit så är det familjen Antonov, med Vladimir Antonov i spetsen som finansierat Spykers köp av Saab. Man frånträdde som huvudägare, men lät Victor Muller köpa majoriteten av aktierna för pengar som familjen Antonovs banker lånat ut till Victor Muller och privata företag:

Vladimir Antonov var Spykers största delägare med nästan 30 procent av aktierna och hans bankgrupp Convers Group har stått för stora lån till den förlusttyngda lilla sportbilstillverkaren.

Victor Muller har gjort upp om att köpa Antonovs aktier och lösa lånen i Antonovs banker genom sitt eget bolaget Tenaci. GM ska ha ställt det som krav för att gå med på att sälja Saab till Spyker.

Vladimir Antonov säger till Bloomberg att han inte förstår GM:s betänkligheter. Han har själv tillsatt en utredning för att rentvå sig från misstankarna om kopplingar till den kriminella världen.

I praktiken köpte alltså Antonov ut sig själva. Det är alltså inget tvivel om att Saab Automobil numer kontolleras av en rysk familj med band till organiserad brottslighet, till rysk maffia. Det finns inga belägg för att Vladimir Antonov själv skulle ha begått något brottsligt, men det finns goda belägg för kopplingar mellan hans fra, familjens företagsgrupp och kretsar inom den organiserade brottsligheten. Att den svenska regeringen inte vill uttala sig om familjen antonov, att man mörkar deras medverkan i affären och att GM uttykcligen inte velat ha med dem i affären fet vad som uppges vara en rapport fån CIA gör misstankar om inte bara kopplingar till kriminella nätverk utan också om egen kriminalitet inom familjen Antonov och deras företag starkare .

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements