Arrogant Bildt avfärdar Afghanistandokumenten

Gårdagens största nyhet världen runt avfärdas av den svenska utrikesministern med att de olika dokumenten är ”påfallande ointressanta”. Visserligen har världen bedömt dem som myckt intressanta och värdefulla. USA:s regering har varit upprörda över att de kommit ut och varenda mediakanal i hela världen har rapporterat flitigt. Men Carl Bildt vet förstås bättre. Han vet att alla andra har fel. Det är påfallande arrogant om man säger så.

Men har ju rätt såtillvida att det mesta som hittills kommit ut varit känt sen tidigare. Att Pakistans säkerhetstjänst  ger stöd till talibanerna är ju känt (liksom att de själva får stöd från USA) och att ockupationstrupperna dödar civila är också väl känt sen tidigare.

Ockupationstrupperna ut ur Afghanistan.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, Röda Malmö, Moberg, Motbilder, Jinge, Fagerlund, Annarkia,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, GP1, 2, AB1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Jinge.se » Iran nästa för Wikileak?()

 • Nja, att det hos USA:s underrättelsetjänst uttryckts *misstankar* om att Pakistans säkerhetstjänst ger stöd till talibanerna är känt. Men vi måste komma ihåg att det handlar om rådata. Det kommer finnas många misstankar där, en del sanna, en del falska.

  Om det verkligen finns ett stöd i någon större skala är kan vi nog inte säga. Däremot kan vi vara tämligen säkra på att man ser mellan fingrarna med talibanernas agerande vilket är något annat.

  • Anders_S

   Hampus. I pakistansk media så är det en sanning att säkerhetstjänsten i Pakistan spelar dubbelt. Sök efter artiklar av Farooq Suhleria. Internationalen skrev också om det för länge sen och har gjort det flera gånger.

 • tt

  Den arrogante bildt tycker krigsförbrytelser är påfallande ointressant
  och det är sveriges utrikesminister,en lakej till usa som vänder näsan och vädrar vad förbrytare tycker.under en vettig regering skulle en sådan sparkas och åtalas.

 • Kalle

  Den som är insyltad i Lundin Oil har nog inga problem med lite civila offer. De dör ju för en stor sak!?

 • Anders, jag har mycket riktigt läst hennes artiklar och i pakistanska tidningar. Däremot är de flesta av de uppgifterna över fem år gamla nu. Därefter har flera artiklar kommit om att sammarbete har upphört. Som vanligt kan det vara sant eller falskt.

  • Anders_S

   Hampus. OK. Vi är nog i princip överens.

 • Som lök på laxen så har ju Bildt inte ens läst dokumenten men han ger ändå intryck av att ha en solid åsikt. *omfg*

  AB Sverige gör som USA Inc vill.

 • martin

  Arrogant? Snarare patetiskt att så ryggradslöst krypa för den starke att man är beredd att förlåta vad som helst. Såna ryggradslösa knähundar!

 • bertil Johansson

  Påfallande ointressant säger denne världsvana skitpratare utan att ens ha läst något av de 90000 arken. Att CB är lakej och knähund åt Pentagon har han bevisat många gånger förut så det var inget nytt.
  Det svenska deltagandet i USAs krigsförbrytelser måste omedelbart avslutas.

 • Pingback: Carlö Bildt fnyser medan Pentagon jagar läckan. | annarkia()

 • Carl Bildt förnekar sig inte han fyller väl sin roll som knähund och lakej. Någon annan reaktion från hans sida måste väl betraktas som sensationell.

 • Lars

  Hans största merit fd svärson till framlidne Gösta Bohman

 • Jag vänder mig mot att Bildt skulle vara lakej åt USA. Ibland är han det åt EU. Men i första hand riktar sig hans lojalitet mot Carl Bildt, vars intressen han främjar först, sist och i mitten.

 • Jo’El

  Sverige är och förblir en ankdamm, varpå politikerna nog kommer att behandla den och dess ankor därefter också… 😉

 • Gerd P

  Hörde Magnus Norell på TV igår, Sveriges terroristexpert nr 1. Han ”tonade ner” om dokumenten precis som Bildt, så det är väl troligt att Bildt kontaktade honom först, för att kolla läget och höra efter hur terroristexperten ser på saken. Korkat av en minister annars tycker jag, om han inte först hör med expertisen i en sån fråga. Det skulle väl vi andra också göra, så i det här ingår väl lite hur man ska se på Norell också, kanske?

  Honom har jag aldrig hört upprörd eller orolig, han tonar alltid ner. Jag brukar tycka det är rätt skönt att en sån som han inte deltar i den allmänna Hysteriska antiterroristhetsen, men i just den här frågan verkar det som om han kan ha tagit politiska ställningtaganden mer än vanligt.

  För man är knappast trovärdig om man ”tonar ner” 90 000 dokument som ingen ännu hunnit läsa igenom alls (utom Wikileaks). När det dessutom finns 50-60 000 dokument till som inte ens är publicerade ännu.

  • Anders_S

   Gerd: Jag har inget som helst förtroende för komikerparet Magnus & Magnus. Även om Rans… nånting kanske är värre än Norell.

 • Magnus Norell arbetar för den israeliska lobbygruppen AIPAC. Han är ungefär lika trovärdig som en kartong med kanyler.

 • Pingback: Bjereld briljerar om Afghanistan på blogg « Jöran Fagerlund()

 • Gerd P

  Nu menade jag inte att jag tror att nån terroristexpert från FOI någonsin skulle vara ”trovärdig” -dom styrs enbart av taktiska politiska skäl.
  Jag menade bara att en sån person skulle kunna utnyttja sin position till att skapa ännu mer skräck, typ som dom gör i USA, men jag har några gånger blivit förvånat över att dom i Sverige istället tonat ner och gått emot hysteriska övertolkningar, alltså hållit sej mer till verkligheten.
  Det är väl för att visa vilket bra land Sverige är, antar jag, att man kan vara lugn i folkhemmet. Men om dom vill skärpa lagarna så blir det väl andra tongångar.

  Nu tonar dom ner för att få fortsätta ockupationen av Afghanistan.