Värmen stiger

Detta år har varit det varmastejordklotet sen man startade mätningar på 1850-talet. Det är uppenbart att Klimatförändringarna nu syns tydligt med regn, översvämningar och bränder på olika håll som ett resultat av den stigande värmen. Det är som jag ser det löjligt att förneka klimathotet när det finns så många uppgifter som bekräftar de larmrapporter och teoretiska modeller som gjorts. I stort som i smått. Från torka som orsakar bränder över extrema regn som orsakar en del stora katastrofer till sådant som krympande glaciärer som exempelvis på Kebnekaises sydtopp. Att det blir svårare att ta sig upp på sveriges högsta berg på grund av klimatförändringarna är väl inget större problem. Värre är det med konsekvenserna i fattigare länder som Pakistan, Indien och Kina.

Världen och världens makthavare måste inse att det behövs en annan politik. Det behövs en radikalt förändrad politik när det gäller användningen av fossila bränslen. Och det snabbt.

Stöd översvämningsoffren i Pakistan
Ekosocialism

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Det stora problemet är givetvis att de rika länderna vill förbehålla sig privilegier, vilket innebär att de fattiga inte vill gå med på något avtal.

    Man är överens om att utsläppen per person måste stabiliseras på en lägre nivå. Men de rika ländernas förslag är att på vägen dit de rika länderna ska tilldelas mer olja per person än de fattiga, eftersom de har haft så hittills. Vilket givetvis varken Indien eller Kina accepterar. De anser sig naturligtvis ha samma rätt som vi.

    • Anders_S

      Ja, de rika länderna är problemet.