Tröttsamma puckon angriper bussar i Malmö

Visserligen är busstrafiken privatiserad och föremål för upphandling. Men det hjälper liksom inte att slå sönder bussarna om man vill protestera mot detta. Det krävs lite mer. Inte för att jag nu tror att de som skjuter bussarna i Malmö har något som helst politiskt syfte med sina attacker.

Men politiska konsekvenser får det ändå. Busstrafiken kan drabbas genom att linjer ställs in periodvis. Folk får lätt för sig att hårda tag skulle hjälpa mot denna typ av idiotier (vilket naturligtvis är dumheter, men det får vi ta nån annan gång) och därmed så gynnas konservativa och reaktionära krafter i samhället av attentaten mot bussarna. Kostnaderna för bussbolagen ökar och det kan på sikt betyda dyrare anbud och högre kostander för trafikbeställaren som ju använder skattepengar. Det blir då ett slöseri med våra gemensamma medel som annars kunde använts till bättre saker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Erik Berger

    Ja, synd att man inte kan bibringa dem som gör sådana saker att förstörelse bara tär på gemensamma medel som hade kunnat komma dem till del på något sätt i stället.
    Straffet (nu när de är gripna) kanske skulle involvera uppläxning av undervisningstyp? De kanske kan bli ett slags ambassadörer?