De dömda somalierna i Göteborg är knappast terrorister

Munir Awad känner inga terrorister. Inte i Sverige i alla fall. De två somalier som dömts för terroristbrott i Göteborg är så vitt jag förstå knappast terrorister och de borde inte sitta i fängelse alls. I rättegången kunde man inte visa på att de planerat nåt terrordåd. Möjligtvis hade de diskuterat att  agera i Somalia. Dvs nere i Somalia och diskuterat detta på nätet och på andra sätt. En av de dömda hade dessutom varit i Somalia på träningsläger med Al-Shabaab. Denna uppgift hade inte kommit fram om han själv inte nämnt det för polisen helt frivilligt. De dömda i Göteborg har inte utfört något terrordåd och det är bara människor med paranoida och islamofoba vanföreställningar som kan anse att de är terrorister.

Det betyder i korthet att Munir Awad, som ju är en av de misstänkta i Köpenhamn, inte kan sägas ha känt några terrorister. Huruvida han själv gjort sig skyldig till nåt terroristbrott återstår att se, men det som presenterats av PET och Säpo så här långt innebär inga som helst bevis för den saken. Så eventuellt har vi här att göra med samma islamofobi och paranoida terrornoja som i fallet med somalierna i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements