Assange utlämnas till Sverige

Den brittiska domstol som behandlat utlämningsärendet kring Julian Assange har nu slutligen beslutat att han ska utlämnas till Sverige för förhör gällande våldtäktsmisstankarna. Detta verkar dock inte innebära att vi snart kan sätta punkt för denna affär. Detta eftersom han ämnar överklaga beslutet som jag förstått det.

Om han faktiskt åkte till Sverige och hördes med resultat det beslutas att bevis inte räcker till åtal eller att brott inte föreligger så är han ju fri att gå och affären över. Att bevisen inte räcker, att våldtäktsmisstankar inte går till åtal är ju det vanliga. Därför skulle en sådan utveckling av fallet inte vara oväntad. Jag har också, utifrån det material som hittills presenterats, svårt att de hur han skulle kunna åtalas och dömas för våldtäkt. Men jag är ingen jurist så jag kanske har fel i min bedömning.

Men tyvärr blir det nog inget avslut ännu. Den juridiska kampen om utlämning lär fortsätta ett tag till. Svenska myndigheter kan också få ett snabbare slut på hela affären om de verkligen vill. De skulle kunna åka till Storbritannien för att höra Julian Assange och sen besluta om eventuellt åtal. Då skulle läget också leda till ett snabbt slut för affären.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements