Miljövänligt är inte alltid miljövänligt

Liksom klimatvänligt inte alltid ät klimatvänligt. Några exempel är utsläppsrätter och handeln med dessa. Så vitt jag förstår har det systemet inte betytt något. Utsläppen av växthusgaser har inte minskat. Istället har företag använt utsläppsrätterna för att öka sina egna vinster. Systemet verkar befängt. Det är inte klimatvänligt och inte miljvöänligt. Utan meningslösa.

Elbilar framförs ofta som ett sätt att förbättra miljön. Problemet med det är att om alla på jorden använde elbilar istället för bensinbilar skulle vi ändå förbruka mer råvaror och energi än nödvändigt. Utsläppen av växthusgaser skulle ändå vara för stora. Bilismens utsläppsproblem kan bara lösas genom minskad bilism. att vi bor närmre jobbet, att det finns kollektiva transportlösningar som fungerar osv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements