Ägarna är ju Paulsson

Svenska Dagbladets rubrik på en artikel om mut- och svartjobbsskandalen vid Peabs bygge av den nya fotbollsarenan i Solna är att ägarna skyddar Erik Paulsson. Ägarna i Peab skyddar alltså Erik Paulsson? Men herregud, det är ju Erik Paulsson och hans bror som är ägarna. Självklart skyddar de sig själva. Rubriksättningen är helt enkelt befängd.

Det som SVD nog menar är att andra höjdare sluter upp bakom familjen Paulsson och i praktiken backar upp deras fiffelaffärer. Något jag inte alls är speciellt förvånad över, överklassen i Sverige tycks ibland ha en viss  faiblesse för brott och brottslingar. För svartjobb, mygel och fiffel. Eller vad säges om familjen Lundberg, advokaten Thomas Martinsson och Milan Sevo. Eller vad sägs om kungens kompisar och Milan Sevo eller Daniel Webb. Eller om HM-familjen Persson och skumma affärer inklusive mord.

Förutom konstiga utbetalningar till tjänstemän som är att betrakta som mutor så har Peab också samarbetat med bolag ägda av medlemmar i Hells Angels. Dessa bolag har förmedlat svart arbetskraft til bygget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,