Färre tidningar använder Twingly

Allt färre dagstidningar tycks använda Twingly (listningen hos Twingly är dock inte komplett, det finns tidningar som har Twingly som inte anges på partnersidan) Tidigare hade norska Dagbladet och danska Politiken Twingly, så även Sydsvenskan, Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Sen länge har ingen av dessa tidningar några Twingly-länkar.

Det verkar inte heller norska tidningen VG (i alla fall har man väldigt få) och BLT ha, liksom inte heller flertalet tidningar i Hjörne-koncernen som exempelvis Ttela, Vlt och Bohusläningen. Inte heller ETC. Den sista tiden har också SVT haft väldigt få artiklar med Twingly-länkar.

Sydsvenskan är den enda tidning som jag sett ge nån motivering till att man slutat med Twingly. Och det är att Twinglylänkarna i stort utgjordes av länkar till högerextrema rasistbloggar. Problemet tycks alltså vara dålig kontroll över vilka som länkar. Men enligt Twingly själva så är detta inte anledningen. Man menar sig ha god förbindelser med Sydsvenskan och hävdar att man ska samarbeta i framtiden. Vidare hävdar man att länkar till rasistiska blogginlägg inte har varit något problem. Men det är ett problem på samma sätt som rasistiska kommentarer är ett problem. Vissa typer av artiklar i media kan ha 20-talet länkar till rent nazistiska och öppet rasistiska bloggar. Ofta är det samma eller varianter av samma blogginlägg som publicerats på flera rasistbloggar (en vanlig praktik på de bloggarna).

SVD, GP och förmodligen en del andra tidningar har löst detta genom att ha granskning av länkar via ett oberoende företag. Detta funkar väl så där, rätt som det är tar man bort länkar till min blogg helt utan anledning. Främst tycks detta ske och ha skett på GP. Några motiveringar förekommer inte, men jag får i stort sett alltid tillbaks länken om jag klagar. Twingly uppger att Sydsvenskan också haft samma typ av granskning och det är väl faktiskt troligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Just idag har jag inte fått några Twingly-länkar nånstans. SVD-artikeln om tunnelbanekontrollanterna har inga Twingly-länkar och när det gäller DN-artikeln om botulin-förgiftning så har jag inte fått nån länk till mitt inlägg om saken. Inte på GP-artiklarna om Staby heller. Anledning okänd. DS.

Advertisements
  • Hej, anledningen till att det inte fungerat idag är tekniska problem. Vi jobbar på att lösa det men det försvåras av semestertider. Förhoppningsvis löser vi det under dagen.

    Mvh AntonTwingly

    • Okej. Jag förstår egentligen det. Eftersom det inte tycks fungera för någon. Det är sånt som händer emellanåt. Och hade jag inte skrivit om Twingly idag kanske jag inte ens hade tänkt på det.