Under skinnet på kvinnor

Det nervgift som nästan dödat en ung dansk pojke efter att han ätit mat med giftet i är det samma som en del kvinnor (och kanske en del män också, vad vet jag) sprutar in under skinnet lite här och där för att få slätare hy. Då går det under namnet botox, men giftet heter botulin. I detta fall har den danske pojken ätit vegetarisk mat men giftet kan uppstå i vilken mat som helst som tillagats dåligt och/eller lagrats dåligt. Giftet är alltså dödligt om man äter det men helt ofarligt under skinnet. Men nog verkar det lite läskigt att spruta in så starkt gift under huden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Färre tidningar använder Twingly | Svensson()

  • Anonym

    Det kan ge ganska svåra biverkningar, felbehandling kan medföra svåra problem. En svensk produkt som jag tycker verkar säkrare är Hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne.

    Jag är iaf glad jag lever på min kompetens inte min fula nuna, kompetensen ökar med tiden till skillnad från skönheten. De som lever på sin skönhet borde kanske ha bättre socialt skyddsnät, så att de inte känner att de behöver göra så våghalsiga ingrepp för att förlänga karriären. Kanske ett samhälle där inte meritokratin målar in folk i hörn.