Terrorhysterin drabbar svenska journalister

Den terrorist- och terrorhysteri som västvärlden initierade efter de fruktansvärda terroristattackerna i USA mot World Trade Center i New York och Pentagon har lett till en mängd gripanden av oskyldiga jorden runt. Många av d de som gripits av västvärlden har hållits fångna på Guantanamobasen, andra i Bagram-fängelset i Afghanistan. De flesta har gripits utan att ställas inför rätt och utan att få nån förklaring till vad skulle ha gjort eller inte gjort. anhöriga har sällan meddelats, utan folk har i princip bara försvunnit. Tortyr av fångar har varit legio och när man velat ha mer tortyr har de västeuropeiska underrättelsetjänsterna som brittiska MI6 och US-amerikanska CIA och DIA utlämnat fångar till allierade regimer som Mubaraks regim i Egypten och Ghaddafis förtryckarregim i Libyen.

En annan tvivelaktig och smutsig regim som är allierad med väst är den Etiopiska. Denna regim har gått västmakternas ärenden i det somaliska inbördeskriget genom att invadera Somalia vid ett tidigare tillfälle. Numera bekämpar man ett inhemskt uppror bland den somaliska befolkningen i Ogaden-provinsen. Somalier utgör majoriteten av folket i Ogaden. Under detta krig har man gripit två svenska journalister som enligt uppgifter i media nu riskerar att åtalas för terroristbrott. Så slår då västvärldens terroristnoja förmedlad av tvivelaktiga allierade tillbaks mot de egna. Dessutom mot journalister som knappast kan betecknas som terrorister eller krigförande part på något sätt. Utan snarare är de lika oskyldiga som de flesta av dem som funnits på Guantanamo och de som finns i Bagram.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements