Vaktbyte i bisarra diktaturen Nordkorea

I familjediktaturen Nordkorea har ”ledaren” Kim Jong-Il dött. Han ska ersättas posten som regent och härskare av sonen Kim Jong-Un på samma sätt som Kim Jong-Il ersatte sin far Kim Il-Sung. Även dödsbudet var i sann nordkoreansk anda något bisarrt och underligt:

Den 69-årige ledaren avled i lördags på grund av fysisk och psykisk överbelastning, berättade en gråtande nyhetspresentatör.

Enligt statliga medier efterträds han av sonen Kim Jong-Un.

[…]

”Alla partimedlemmar, militärer, män och befolkning ska troget följa under kamrat Kim Jong-Uns ledning och skydda och ytterligare stärka den enade fronten i partiet, militären och hos allmänheten ”, hette det från nyhetsbyrån.

Kim Jong-Il dog av en hjärtinfarkt och det kan man kanske kalla psykisk och fysisk överbelastning så på det sättet hade ju den officiella nyhetsuppläsaren ändå rätt på nät sätt. Kanske. Frågan är nu om landet kommer att fortsätta sin väg som helt isolerad familjediktatur med förgudligande av ledarna på ett många gånger helt bisarrt sätt. Eller om det kanske blir lite mer öppet till fromma för befolkningen i landet som ju i nuvarande läger regelbundet drabbas av svält och andra bekymmer. Det återstår också att se om det verkligen blir så att Kim Jong-Un verkligen tar över. Eller kanske blir det militären?

Läs också: Fasornas Nazikorea

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Jag förstår inte vad du verkar ha emot NordKorea. Mycket av det som sägs är kapitalistiska lögner. Det finns ingen svält och Kim Jong Il har aldrig slagit 5 hole in one på första försöker(vilket var västerländskt påhitt). Finns inga NordKoreanska källor på att han skulle vara övernaturlig vilket västermedia har pumpat hela tiden. Här ses han som den käre ledaren och ingen Gud.
    NordKorea är verkligen ett fint land där man kan leva utan bekymmer för SD eller Muslimer.