Rasism i finanseliten

Hugo Stenbeck, bror til Christian Stenbeck och son till Jan Stenbeck, en av arvtagarna till Stenbecks finansimperium har anmälts för rasism. Det är inte första gången som Hugo Stenbeck misstänks för att ha betett sig olämpligt. 2009 dömdes han i Stockhoms tingsrätt för att ha använt våld på en krog vid Stureplan. Nuträ han anmäld för arroganta och rasistiska överklassfasoner på Malmö Arena, hemmaplan för det ishockeylag som Hugo Stenbeck äger, Malmö Redhawks:

– Då säger han [Hugo Stenbeck, min anm.]: vill du arbeta med mig eller mot mig? Då sa jag att vi hade stängt och att vi inte serverar sprit efter tolv. Då säger han: ”jävla invandrare, sådana som du ska inte arbeta i baren utan städa toaletterna”, säger Osman till SvD Näringsliv.

Enligt honom fortsatte sedan diskussionerna med att Hugo Stenbeck lade skulden för de dåliga tiderna för Volvo och Saab på invandrarna.

Några dagar senare var det dags igen, enligt Osman. Då ska Stenbeck ha vrålat ”fucking persian gypsy”. Det utbrottet ledet till att Hugo Stenbeck blev utslängd från baren, något som tidningen City Malmö har fått bekräftat av arenans baransvarige Konrad Dolinski.

Överklassarrogans och en tro att man får göra vad man vill bara för att man är rik verkar vara det som styr Hugo Stenbecks agerande. Bedrövligt. Otrevligt. Obehagligt. Oacceptabelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements