Neapelmetoder i Enskede

När en man igår kväll sköts i Enskede skedde det på ett sätt som beskrivits ingående i Roberto Savianos bok om camorran i Neapel, Gomorra. Mördare med moped och därmed mask i form av hjälm och visir. Den mördade mannen hade just klivit ur sin bil när mördarna dök upp på sin moped:

– Den ena kliver av mopeden och går fram till offret och skjuter honom med flera skott, medan den andra sitter kvar. Sedan försvinner båda därifrån på mopeden, säger Lars Burman, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

En moped som brunnit hittades senare på Skrinvägen i Gubbängen.

– Gärningsmännen har bytt till en bil som hittats i Rågsved, säger Lars Burman.

Att gangsters använder moped på detta sätt tyck ha blivit vanligare. Nyligen sköt några personer på mopeder på varandra i Kortedala i Göteborg och vid ett försök till rån mot Forex på Allum i Partille använde gärningsmännen motorcyklar för att enkelt och snabbt komma från platsen. Med hjälmarna på så har de också en effektiv maskering. Polisen i Gbg menar att det ökande användandet av mopeder främst är ett säkert för kriminella att lättare komma undan då de kan använda småvägar och gångbanor där polisen i bilar inte kan följa dem.

Först hävdade polisen att den skjutne mannen är inte känd av dem sen tidigare och motivet till mordet är oklart.Men den bilden stämmer inte. Mannen är känd av polisen sen tidigare, men nån hotbild mot mannen känner polisen enligt uppgift inte till. Men handlar det om en gänganknuten kriminell kan det finnas en uppsjö anledningar till mordet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements