Piratpartiet, feminister, och plankare i parad för avgiftsfri kollektivtrafik

Nolltaxedagen

På Nolltaxedagen den 2 mars går en parad för avgiftsfri kollektivtrafik genom Stockholm. Arrangörer är Feministiskt initiativ Storstockholm, Piratpartiet Stockholms Län, Planka.nu och Ung Vänster Storstockholm. Motiven till nolltaxa i kollektivtrafiken kommer från vitt skilda håll men på lördag samlar vi  gemensamt krafter för att få upp frågan på dagordningen.

– Klimatet är vår tids ödesfråga men för att det ska bli förändring så måste det finnas ekonomiska incitament att åka kollektivt och ställa bilen, säger Sandra Lindquist från Planka.nu

– Det är den mest genomtänkta och visionära trafikreform Stockholms län någonsin stått inför, säger Erik Lönroth från Piratpartiet i Stockholms län.

–  De som använder kollektivtrafiken mest är kvinnorna och de som bor i förorterna. De som kör bil mest är männen och de som tjänar lite mer. Så när vi sätter bilisterna främst och kollektivtrafiken hamnar på efterkälken bygger vi vidare på ett ojämställt och ojämlikt samhälle, säger Isabella Pettersson från Feministiskt initiativ Storstockholm.

Samling sker på Sergels Torg 13:37 den 2 mars. Efter tal från medverkande organisationer så går paraden till Landstingshuset på Kungsholmen.

Svenssson/Planka.nu

Intressant?
Mer: Motkraft, FPTE,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements